Predavači

Docent
Doc. dr Bojan Banjanin

Rođen u Novom Sadu, 1986. godine. Gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu završava 2005. godine, nakon koje upisuje Fakultet tehničkih nauka, odsek Grafičko inženjerstvo i dizajn na Univerzitetu u Novom Sadu. 2010. godine brani Master rad iz predmeta Pismo i tipografija na Fakultetu tehničkih nauka.

2011. godine započinje radni odnos kao saradnik u nastavi na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu na Departmanu za grafičko inženjerstvo i dizajn na predmetima Pismo i tipografija i Grafički dizajn, a ubrzo zatim 2013. godine započinje radni odnos kao asistent master na matičnom fakultetu. Novembra 2018. godine brani Doktorsku disertaciju iz oblasti 3D štampe.

Početkom 2020. godine stiče svoj prvi Unity sertifikat „Unity Certified User: Programmer“ u oblasti razvoja kompjuterskih igara. Početkom 2021. godine završava kurs Train the Trainers, u organizaciji Crater VFX Training Center, pomoću kojeg stiče znanja i veštine za implementaciju Unreal Engine-a u nastavni program na matičnom departmanu.

Na leto 2021. godine na poziv BEST studentske organizacije, učestvuje u osmišljavanju i vođenju kursa iz osnova rada u Unreal Engine-u koji osposobljava studente različitih branši sa teritorije Republike Srbije za započinjanje svojih prvih koraka u oblasti kreativne industrije. 2022. godine pod istom organizacijom održava internacionalni kurs iz osnova rada u Unreal Engine-u koji je pohađan od strane studenta iz Španije, Poljske, Portugalije, Kine, Indije, Turske, Hrvatske i Bugarske.

Sa entuzijazmom nastavlja da radi na primeni video igara u nastavnom programu Departmana za grafičko inženjerstvo i dizajn sa željom da se izgradi zdrav odnos studenata prema konzumiranju video igara, razvoju i korišćenju istih u svom profesionalnom i u svom ličnom razvoju.

dr Bojan Banjanin